29 Nisan 2010 Perşembe

GENEL SAĞLIK SİGORTASINDA SAĞLIK HİZMETİNİN BEDELİ

Sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, sigortalılardan sözleşmeli olduğu sağlık hizmetleri için otelcilik hizmetleri ile öğretim üyesi tarafından sağlanan sağlık hizmetleri dışında, herhangi bir fark ödemesi talep edemez.

Otelcilik hizmeti ile öğretim üyesi tarafından sağlanan sağlık hizmetleri için alınabilecek fark ödemesi, bu hizmet için belirlenen tutarın iki katını geçemez.
Tasarı ile bu fark üç katına çıkarılıyor.
Sadece Kamu sağlık hizmeti sunucuları için fark alınmayacağı belirtiliyor.
Bu farkın alınabilmesi için, kişilerin fark ödemeyi kabul ettiğinin yazılı olarak belgelenmesi zorunludur.

Acil hallerde sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından alınan sağlık hizmeti bedeli, fatura karşılığı sigortalılara ödenir.
Ancak bu durumda sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedeller esas alınır.
Ayrıca, sözleşmeli ya da sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucuları, acil hallerde sigortalılardan veya Kurumdan herhangi bir fark talep edemez.

5510 sayılı Kanuna göre Sevk zincirine uyularak sözleşmesiz sağlık tesislerine gidilmesi

Sevk zincirine uyularak, sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti almayı tercih eden sigortalılara fatura karşılığı olmak üzere sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedellerin % 70'i ödenir. (Tasarı bunu % 80 olarak öngörüyor)‏

Sevk zincirine uyularak sözleşmesiz sağlık tesislerine gidilmesi

Bu durumda fatura karşılığında olmak üzere sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedellerin % 50'si ödenir.
Ancak Tasarıya bir hüküm konuyor:Acil haller dışında sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından satın alınan sağlık hizmeti bedelleri Kurumca ödenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder